Vitamine B12 is een zeer belangrijke en essentiële voedingsstof waar men zeker geen tekort van mag opbouwen. Vitamine B12 draagt o.a. bij tot een normaal energieleverend metabolisme, de normale werking van het zenuwstelsel, een normale psychologische functie, een normale vorming van rode bloedcellen, de normale werking van het immuunsysteem, de vermindering van vermoeidheid en moeheid en speelt een rol in het celdelingsproces.

Het grote probleem is dat een B12 tekort moeilijk te ontdekken is. Gangbare bloedtesten bij de huisarts kunnen alleen een ernstig tekort ontdekken en zijn alleen in staat om de hoeveelheid B12 in het bloed te meten. Hierbij gaat het om de niet-biologische actieve vorm van B12. Deze test kan in het geheel niet aangeven hoeveel vitamine B12 er daadwerkelijk aanwezig is in de weefsels. Er zou voldoende B12 in het bloed aanwezig kunnen zijn, maar de vraag is of het lichaam in staat is om deze niet-actieve versie van B12 om te zetten naar een biologische actieve versie zoals methylcobalamine.

Helaas kan een groot deel van de bevolking de vitamine B12 in het bloed niet optimaal omzetten naar de bioactieve versie zodat er onvoldoende methylcobalamine in de organen en weefsels terecht komt. Het metaboliseren van de niet-bioactieve vorm van B12 is een gecompliceerd proces waarbij de vitamine B12 losgekoppeld wordt van een bepaald eiwit en weer verbonden wordt met een ander eiwit die de Intrinsic Factor wordt genoemd. Juist deze Intrinsic Factor is kwetsbaar voor substanties zoals koffie, alcohol en niet-natuurlijke voedingsadditieven. Dus ook mensen die niet vegetarisch zijn of veganistisch kunnen een tekort aan vitamine B12 opbouwen.

Liposomale Methylcobalamine werkt zeer effectief om de vitamine B12 in de lichaamscellen te brengen. Aan de ene kant is de methylcobalamine de meest biologisch actieve vorm voor het lichaam om deze te absorberen, aan de andere kant zorgt de liposomale vorm voor een uitstekend transport naar de cellen. De toegevoegde D-ribose zorgt voor een extra steun bij het transport en bij de omzetting in energie.

  • Liposomen vervaardigd met een innovatieve en natuurlijke productiemethode zonder gebruik van chemicaliën, hitte en hoge druk
  • Zeer stabiele liposomen die ervoor zorgen dat de zuiverheid en bescherming van de methylcobalamine (vitamine B12) gewaarborgd blijft
  • Uitsluitend pure ingrediënten zonder toevoegingen
  • Methylcobalamine met een ongekend hoge biologische beschikbaarheid en zuiverheid

Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

In glasverpakking

De methylcobalamine in dit liposomale voedingssupplement is de gemethyleerde vitamine B12 en is de meest actieve en biologische beschikbare coenzymvorm van B12 zoals deze van nature in ons lichaam voorkomt. Deze is verrijkt met D-ribose die als drager functioneert voor de methylcobalamine.

Producent
Soma Natural Products B.V., 8226 NA Lelystad, Nederland

Extra informatie
Een voedingssupplement is geen vervanging van gevarieerde voeding. Het is geen geneesmiddel. Bij zwangerschap, het gebruik van medicatie of in het geval van twijfel raadpleeg altijd eerst je huisarts voor medisch advies.