Liposomale methylcobalamine

  • Meest actieve B12
  • Geschikt voor vegetariërs en veganisten
  • Makkelijk opneembaar
  • Uitsluitend zuivere ingrediënten
  • Zeer stabiele liposomen
Liposomale Methylcobalamine werkt effectief en krachtig om de vitamine B12 in het lichaam op te nemen. Methylcobalamine is de meest biologisch actieve vorm van vitamine B12. In tegenstelling tot andere vormen kan het lichaam deze gemakkelijk absorberen. Daarnaast zorgt de liposomale vorm voor een uitstekend transport naar de cellen. De toegevoegde D-ribose zorgt voor een extra steun bij het transport en bij de omzetting in energie.


Een essentiële vitamine

Vitamine B12 is een zeer belangrijke en essentiële voedingsstof. Het draagt o.a. bij tot een normaal energieleverend metabolisme, de werking van het zenuwstelsel en immuunsysteem en speelt een belangrijke rol bij de vermindering van vermoeidheid en moeheid.


Een vitamine B12 tekort

Een tekort aan vitamine B12 kan onder anderen lijden tot mentale klachten als neerslachtigheid, depressie en een gebrek aan concentratie. Verder kan duizeligheid optreden, een bleke huid en menstruatieproblemen bij vrouwen.


Een tekort is moeilijk te constateren

Een B12 tekort is moeilijk te ontdekken. Gangbare bloedtesten bij de huisarts zijn namelijk alleen in staat om de hoeveelheid B12 in het bloed te meten. Hierbij gaat het om de niet-biologische actieve vorm van B12. Deze test kan in het geheel niet aangeven hoeveel vitamine B12 er daadwerkelijk aanwezig is in de weefsels.

Er zou voldoende B12 in het bloed aanwezig kunnen zijn, maar de vraag is of het lichaam in staat is om deze niet-actieve versie van B12 om te zetten naar een biologische actieve versie zoals methylcobalamine. Het komt daardoor veel voor dat er onvoldoende methylcobalamine in de organen en weefsels terecht komt.


Vitamine B12 omzetten naar de actieve vorm

Het omzetten van de niet-bioactieve vorm van vitamine B12 is een gecompliceerd proces. Daarbij wordt de B12 gescheiden van een bepaald eiwit en weer verbonden aan een ander eiwit die Intrinsic factor wordt genoemd. Niet alleen heeft het lichaam hier extra energie voor nodig, de Intrinsic factor is kwetsbaar voor niet natuurlijke additieven in voeding, koffie en alcohol. Ook mensen die dierlijke producten eten kunnen daardoor een vitamine B12 tekort opbouwen.


De beste vorm van vitamine B12

De liposomale methylcobalamine bevat de gemethyleerde vorm van vitamine B12. Dat is de meest actieve en meest biologisch beschikbare B12 zoal die van nature in ons lichaam voorkomt. Het lichaam hoeft de vitamine dus niet zelf om te zetten.

Het supplement is verrijkt met D-ribose, een natuurlijk suiker dat functioneert als drager voor de methylcobalamine. Zo wordt de B12 effectief naar de cellen getransporteerd.


Natuurlijke productiemethode

  • De liposomen zijn vervaardigd met een innovatieve en natuurlijke productiemethode. Er wordt geen gebruik gemaakt van chemicaliën, hitte of hoge druk.
  • Zeer stabiele liposomen die ervoor zorgen dat de zuiverheid en bescherming van de methylcobalamine (vitamine B12) gewaarborgd blijft
  • Uitsluitend pure ingrediënten zonder toevoegingen
  • Methylcobalamine met een ongekend hoge biologische beschikbaarheid en zuiverheid
Inhoud: 60 capsules

Producent: Soma Natural Products B.V.

Extra informatie
Een voedingssupplement is geen vervanging van gevarieerde voeding. Het is geen geneesmiddel. Bij zwangerschap, het gebruik van medicatie of in het geval van twijfel raadpleeg altijd eerst je huisarts voor medisch advies.