Marine Phyto Plankton (120 caps)

26,98

Excl. BTW: €24,75

Excl. BTW:
€24,75
Model:
100707
Levertijd:
1-2 werkdagen

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Bestellen

Omschrijving

Wat maakt de Marine Plankton van SomaVita zo bijzonder?

Gezien de stijgende niveaus van kwik en andere giftige metalen die in veel koudwatervissen worden aangetroffen adviseren veel wetenschappers visolie helemaal te vermijden,. Bovendien kunnen vissen zelf geen omega 3 aanmaken. Ze krijgen dit binnen met het plantaardige voedsel zoals de phyto plankton. Marine Phyto Plankton van SomaVita levert dit waardevolle omega 3 met ongekend hoge biologische beschikbaarheid aan het menselijk lichaam zonder tussenstap.

Er zijn meer dan 40.000 soorten phytoplankton. Alleen de soort met de naam Nannochloropsis Gaditana is geschikt voor menselijke consumptie. Dit is de alg die verwerkt is in de Marine Phyto Plankton van SomaVita.

In tegenstelling tot bij chlorella hoeft de celwand bij Marine Phyto Plankton niet gekraakt te worden. De celwand van het phytoplankton kan intact gelaten worden omdat het prima verteerbaar is voor de mens. Er hoeft bij de productie dan ook geen gebruik gemaakt te worden van chemicaliën, hitte of hoge druk. Evenmin zijn er conserveermiddelen, hulp, kleur- en smaakstoffen nodig.

Onovertroffen puur en zuiver

Onze Marine Phyto Plankton wordt gekweekt in een daarvoor speciaal ontwikkelde technologisch geavanceerde fotobioreactor. Deze bootst  zoveel als mogelijk de natuurlijke groeisituatie voor de phytoplankton na. De bioreactor bestaat uit transparant gesloten buizensystemen waarin de Nannochloropsis Gaditana alg ongestoord kan groeien zonder concurrentie van andere algen. Hierbij wordt uitsluitend gebruik gemaakt van zonlicht voor de natuurlijke fotosynthese. Het water voor de kweek wordt gewonnen uit oerzeewater (ca. 130.000 jaar oud) dat diep uit de aarde is gehaald. Dit oerzeewater is 100% zuiver en zeer rijk aan mineralen en sporenelementen.

De microalgen worden gekweekt op geselecteerde voedingskwaliteit voedingsstoffen onder de HACCP-gebaseerde ISO22000, Kosher en GMP+ certificering. Hierdoor is het gekweekte Marine Phyto Plankton gegarandeerd vrij van verontreinigingen en zware metalen. Het productiesysteem is milieuvriendelijk. Er worden geen pesticiden, herbiciden of additieven zoals conserveermiddelen gebruikt. Elke productiebatch wordt continu gecontroleerd op kwaliteit aan de hand van alle strenge Europese eisen.

Ongekend rijk aan essentiële voedingsstoffen

Marine Phyto Plankton is zeer rijk aan voedingstoffen met een hoge voedingswaarde. Deze alg bevat namelijk een compleet scala aan aminozuren, chlorofyl, enzymen, vitaminen, sporenelementen en mineralen. Maar het allerbelangrijkste: het bevat extreem hoge hoeveelheden van het omega-3 vetzuur EPA.

Marine Phytoplankton bevat o.a.:

  • Lange-keten Omega-3 vetzuren – EPA
  • Alle essentiële vetzuren (Omega-3 en -6)
  • Alle 9 aminozuren die het lichaam niet zelf kan aanmaken
  • Vitamine A, B1, B2, B3, B5, B6, B12, C en E
  • Mineralen (calcium, fosfor, kalium, natrium, magnesium)
  • Sporenelementen (selenium, jodium, zink en ijzer)
  • Antioxidanten
  • Chlorofyl

De Marine Phyto Plankton is ongekend rijk aan hoogwaardige en essentiële oliën met een uitzonderlijk hoge biologische beschikbaarheid.

De Marine Fyto Plankton Nannochloropsis gaditana van SomaVita is een uitstekende bron van waardevolle omega oliën, met name blinkt het uit in het essentiële vetzuur eicosapentaeenzuur (EPA, 20: 5 omega-3) dat respectievelijk 28% van de totale vetzuren uitmaakt.

De EPA is aanwezig als fosfolipide. Dit is een omega-3 fosfolipide die in geen enkele andere vegetarische bron voorkomt. Deze fosfolipiden kunnen ook niet gevonden worden in andere in de handel verkrijgbare microalgen zoals spirulina en chlorella. Phytoplankton fosfolipiden versterken de functie van EPA door een betere absorptie. Fosfolipide dragers bevorderen op efficiënte wijze het transport van omega-3 vetzuren door het lichaam en opname door de celmembranen. Men kan zeggen dat de EPA in deze fosfolipiden op een natuurlijke wijze liposomaal gebonden zijn. De biologische beschikbaarheid en effectiviteit van deze EPA-olie in onze Marine Phytoplankton is uitzonderlijk hoog.

Omega-3-vetzuren hebben een beschermend effect met betrekking tot hart- en vaatziekten.

Omega-3 vetzuren zorgen voor een verlaging van de bloeddruk, de stollingsfactor en het gehalte aan bloedvetten en een vermindering van het risico op aderverkalking en plotseling hartfalen.

Daarnaast dragen ze bij aan de vorming van vaatverwijdende weefselhormonen, een toegenomen vloeibaarheid van de celmembranen en een optimalisering van de stromingskenmerken van het bloed.

Marine Phyto Plankton algen zijn rijk aan antioxidanten. Een belangrijke antioxidant is chlorofyl. Dit pigment doet de plankton groen kleuren.

Marine Phyto Plankton Nannochloropsis gaditana is ook een goede bron van verschillende carotenoïde pigmenten, waaronder bètacaroteen, violaxanthine en vitamines, waaronder tocoferolen die als antioxidanten fungeren. Ten slotte is marien fytoplankton Nannochloropsis gaditana een bron van verschillende sterolen en waardevolle mineralen.

Onovertroffen biologische beschikbaarheid

Doordat de moleculen van de voedingsstoffen maar liefst 5 keer kleiner zijn dan een rode bloedcel, is de opname van de voedingsstoffen niet afhankelijk van de spijsvertering of de lever. Hierdoor wordt Marine Phyto Plankton voor 100% opgenomen door het lichaam, het dringt direct de cel door. Marine Phyto Plankton is dus van nature liposomaal. Dit maakt Marine Phyto Plankton uniek.

Miron glas

Om het waardevolle Marine Phyto Plankton zo goed mogelijk te kunnen bewaren, gebruiken we hiervoor het duurzame violet glas van Miron®. Dit glas werkt als een natuurlijk filter waardoor alleen de lichtstralen worden doorgelaten die de inhoud beschermen en houdbaarheid bevorderen. Het glas blokkeert al het zichtbare licht, met uitzondering van violet licht. Dit zorgt voor optimale bescherming van de inhoud tegen de schadelijke gevolgen van het zichtbare licht, waardoor de houdbaarheid en de werkzaamheid beschermd worden.

Geadviseerd wordt de algen te bewaren in de originele verpakking en deze na opening goed te sluiten.

Producent
Soma Natural Products B.V., 8226 NA Lelystad, Nederland

Extra informatie
Een voedingssupplement is geen vervanging van gevarieerde voeding. Het is geen geneesmiddel. Bij zwangerschap, het gebruik van medicatie of in het geval van twijfel raadpleeg altijd eerst je huisarts voor medisch advies.
 

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder