Deze nieuwe liposomale formule ondersteunt het behoud van soepele gewrichten en gezond kraakbeen door ze van voldoende voedingstoffen te voorzien. Het bevat MSM, glucosamine, bamboe silica en boswellia. Deze voedingsstoffen staan bekend om hun moeilijke opneembaarheid, maar dankzij de liposomale vorm waarin zij verwerkt zijn, is er een ongeëvenaarde biologische beschikbaarheid verkregen.

De volgende voedingsstoffen zijn in liposomale vorm toegevoegd:

MSM (methylsulfonylmethaan)

MSM is een organische zwavelverbinding. Zwavel is een essentiële voedingsstof die belangrijk is bij vele processen en functies in het lichaam. Het is een bestanddeel van eiwitten en enzymen.

Glucosamine

Glucosamine is een belangrijk bestanddeel van ons kraakbeen en de gewrichten. In onze voeding komt glucosamine bijna alleen voor in schaaldieren en kraakbeen. Omdat deze tegenwoordig weinig gegeten worden is het eigenlijk meer dan logisch dat veel mensen een tekort opbouwen, zeker op latere leeftijd. Ons lichaam zou deze gewrichtsbouwsteen zelf kunnen vervaardigen, maar er is gebleken dat dit proces moeizaam verloopt zodat de kans groot is dat ons lichaam te weinig glucosamine krijgt. Het is dus belangrijk om de dagelijkse voeding aan te vullen met glucosamine omdat dit een belangrijk bestanddeel is om het kraakbeen en de gewrichten soepel en stevig te houden.

Bamboe Silica

Bamboe Silica is zeer rijk aan het mineraal silicium. Vele mineralen zijn afhankelijk van silicium. Zo wordt magnesium slecht opgenomen als silicium ontbreekt. Silicium is belangrijk voor bindweefsel, kraakbeen, huid, haren en nagels. Silicium werkt synergetisch met MSM en glucosamine.

Boswellia

In de Ayurveda, de traditionele Indiase geneeskunde, is de werking van deze plant al eeuwen bekend en tegenwoordig wordt het gebruik van dit middel steeds populairder. Boswellia zorgt voor het behoud van soepele gewrichten, gezond kraakbeen en gezond bindweefsel.

Vanwege de Gezondheidsclaimsverordening en de KOAG/KAG mogen we de krachtige werking van MSM, glucosamine, silicium, boswellia en de synergie van deze voedingsstoffen hier niet noemen. Door op internet te zoeken met bijvoorbeeld duckduckgo.com naar een van bovenstaande voedingsstoffen gecombineerd met de zoekterm “ontstekingsremmend” kan men zeer veel wetenschappelijke gezondheidsartikelen vinden die hier specifiek op ingaan.