Jiaogulan Chinese kruidenthee 100 gram

GRATIS VERZENDING VANAF €29,-

9,95

Excl. BTW: €9,13

Excl. BTW:
€9,13
Model:
100001
Levertijd:
1-2 werkdagen
Bestellen

Omschrijving

Jiaogulan wildpluk losse thee, 100 gram

Jiaogulan is een krachtige volle kruidenthee met een unieke lichtzoete smaak en een versterkende, harmoniserende werking. Het bevat geen theïne maar geeft wel energie. Chinese Jiaogulanthee wordt daarom veel gedronken tijdens intermitted fasting, tijdens een detoxkuur of als een gezond tussendoortje. Van oudsher staat de thee bekend als een natuurlijke bron van energie en als reinigend voor het lichaam.

Jiaogulan thee staat bekend om:
  • De unieke zoete smaak
  • Bevat geen theïne
  • Krachtige verjongende werking
  • Vele voordelen voor de gezondheid
  • Veel actieve bestanddelen
  • Ondersteunt tijdens detox of vasten
  • Helpt omgaan bij stress
  • 100% natuurlijk
Bij ons kun je Premium Jiaogulanthee kopen in verpakkingen van 100 gram. De thee is van zeer zuivere kwaliteit en afkomstig van wildpluk. Daardoor is de smaak extra verfijnd.
 

Kruid der onsterfelijkheid: Jiaogulanthee kopen

In China wordt Jiaogulan onder andere gebruikt als middel bij vermoeidheid. Het verhoogt de prestaties van lichaam en geest. Vanwege deze bijzondere eigenschappen wordt Jiaogulan ook wel het kruid der onsterfelijkheid genoemd.
 

Jiaogulan als bron van vitaliteit op hoge leeftijd

De thee komt oorspronkelijk uit de Zuidelijke bergen van China, waar het door de inheemse bevolking werd erkend als verjongend en bevorderend voor de algehele gezondheid. Daar werden de mensen gemiddeld zo’n 100 jaar oud. Zij dronken dagelijks de Jiaogulan thee in plaats van de traditionele groene thee.
 

Een bron van kracht en ontspanning

Het bijzondere aan Jiaogulan thee is dat het zowel kracht als ontspanning geeft. Om energie en uithoudingsvermogen op te bouwen dronk men de thee in de ochtend. En aan het eind van de dag om te ontspannen en voor een goede nachtrust.
 

De ontdekking van Jiaogulan thee

Tijdens een hongerwinter in 1402 werden de blaadjes als voedsel gebruikt. Ze bleken goed te helpen tegen de honger. In die tijd was het kruid vrijwel onbekend in de rest van het land. De Traditionele Chinese Geneeskunst werd namelijk ontwikkeld in centraal China, ver van de zuidelijke regio waar de plant voorkomt.

Pas in 1578 ontdekte de Chinese kruidenarts Li Shi Zhen dat de blaadjes van het kruid nog meer gezondheidsvoordelen boden. Het werk onder anderen ingezet voor het verlichten van keelpijn, bloedingen, infectiezieken en verkoudheid.

 

Jiaogulan is een adaptogeen

Adaptogenen zijn niet giftige planten die het menselijk lichaam helpen beter om te gaan met stress. Ze vergroten het vermogen weerstand te bieden aan stressoren zoals chemische stoffen, luchtvervuiling of emotionele spanning. Ze verhogen niet-specifieke weerstand tegen deze invloeden. Eigenlijk helpen ze dus om ons aanpassingsvermogen te vergroten (to adapt).

Adaptogenen normaliseren de hormonale balans, immuunsysteem, zenuwstelsel, metabolisme en de functie van diverse organen.

 

Jiaogulan bevat veel antioxidanten

Antioxidanten beschermen de cellen tegen schade van oxidatie en maken vrije radicalen onschadelijk. Zo helpen antioxidanten om veroudering tegen te gaan en de cellen te regenereren. Ze helpen ook om het immuunsysteem te versterken.
 

Detox en reiniging met Jiaogulan thee

Naast antioxidanten en adaptogenen bevat Jiaogulan ook saponinen (zeepstoffen). Dit stofje wordt door de planten zelf aangemaakt om zich te beschermen tegen bacteriën, schimmels en insecten. Het heeft een vet oplosbare werking en zorgt voor meer uitwisseling tussen de cellen en de omgeving. Schadelijke stoffen kunnen dus makkelijker het lichaam verlaten wanneer er veel saponinen in het lichaam aanwezig zijn.
 

Bron van bouwstoffen

Jiaogulan bevat ook veel waardevolle mineralen en sporenelementen. Deze stoffen heeft het lichaam dagelijks nodig omdat het zelf geen mineralen aan kan maken.
 

De smaak van Jiaogulan thee

Sommige mensen vinden de smaak van Jiaogulan thee zoet, anderen vinden de thee wat bitter. Dat verschil wordt door Chinese artsen toegeschreven aan de staat waarin het lichaam op dat moment verkeert. Wanneer het lichaam vol gifstoffen zit zou de thee als bitter ervaren worden. Terwijl een zoete smaak ervaren wordt wanneer het lichaam vrij is van deze stoffen. Jiaogulan thee heeft een reinigende werking dus wanneer de thee in het begin als bitter ervaren wordt kan dat later veranderen.

Jiaogulan betekent letterlijk 'rankende klimorchidee', het is een klimplant uit de komkommerfamilie die in verschillende delen van China en Zuidoost-Azië in het wild voorkomt.

 

Bereiding van een kop thee

Wil je een kop Jiaogulanthee bereiden? Voor één liter kruidenthee heb je water op circa 85 graden Celsius nodig. Hierin laat je ongeveer één kleine eetlepel thee Jiaogulanblad, enkele minuten trekken (daarna kun je nog 1 tot 2 keer opgieten). Jiaogulan-kruidenthee is ook goed koud te drinken.


Felicious is al ruim 15 jaar importeur van hoogwaardige Jiaogulan. De Jiaogulan thee van Felicious is 100% natuurlijk en vrij van schadelijke stoffen. De thee wordt regelmatig aan laboratoriumonderzoek onderworpen.
Beoordelingen (5)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder
 
 


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 
Ontvang maandelijks gezondheidsinformatie en exclusieve aanbiedingen in je mailbox.