De ontdekking van het spirituele universum - Narada Kush

GRATIS VERZENDING VANAF €29,-

29,99

Excl. BTW: €27,51

Excl. BTW:
€27,51
Model:
100380
Levertijd:
1-2 werkdagen

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Bestellen

Omschrijving

De ontdekking van het spirituele universum - Narada Kush

Narada Kush heeft jaren lange de wijsheid van de oude Veda's bestudeerd. Hij onderwijst de praktische toepassingen ervan om de mensen bewust in contact te brengen met hun eigen innerlijke pad. Ooit volgden mensen de Vedische beginselen, waardoor ze het geestelijke pad bewandelden. Bestuurders werden in die tijd raja-rishi’s (koning- heiligen) genoemd en zij werden goed opgeleid om hun land vakkundig te besturen. 

In de Veda’s lezen we dat ieder van ons in de huidige tijd in slaap is. We zijn ten prooi gevallen aan maya ofwel onwetendheid. Het is de hoogste tijd dat we uit onze slaap ontwaken en terugkeren naar een levensbevorderlijk en harmonieus menselijk bestaan. 

Van oorsprong zijn wij van geestelijke afkomst. Een ziel die zich hoofdzakelijk hecht aan het materiële bestaan is daar niet meer mee verbonden. Hij probeert gelukkig te worden door het najagen van allerlei materiële verlangens. Die weg is meestal erg onvervullend. Volgens Narada Kush is het onwetendheid wat de mens aan het aardse bestaan bindt. De ziel is dan vergeten dat hij alleen in zijn eigen innerlijk geestelijke voldoening kan vinden.

In de ontdekking van het spirituele universum geeft Kush antwoord op vragen zoals:

  • Hoe komt het dat we in slaap zijn gevallen?
  • Wat is er in het verre verleden fout gegaan in de samenleving, bij bestuurders en bij ieder mens afzonderlijk?
  • Waar kan de huidige mens de verloren geraakte wijsheid van het leven terugvinden? 

Als we de oorsprong en zin van ons bestaan willen leren kennen komen we al gauw uit bij de oude geschriften. In de Oosterse traditie zijn dat bijvoorbeeld de Bhagavad- gita en het Shrimad-Bhagavatam. Daarin lezen we over de bhakti-yoga methode; de beoefening van devotie en overgave. Die kan onze verloren relatie met het goddelijke opnieuw herstellen. 

Het is alleen de menselijke ziel die bij machte is om het contact en de relatie met de Opperheer van Hemel en Aarde te vernieuwen. En zo een gelukkig en zinvol leven te leiden.

 

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder