Medical Medium Supplementen

Medical Medium Supplementen

Medical Medium Supplementen

Medical Medium Supplementen

Geplaatst op 19-10-2023 door Felicious

Medical Medium Supplementen

Regelmatig krijgen wij vragen van mensen die op zoek zijn naar Medical Medium supplementen of goede alternatieven die in Nederland verkrijgbaar zijn. Een groot aantal van de supplementen die Anthony William in zijn boeken aanbeveelt kun je gewoon bij ons in de shop kopen. Op deze pagina vindt je meer informatie.


Essentiële voedingsstoffen

In zijn boeken benadrukt Anthony William het belang van goede supplementen om de dagelijkse voeding aan te vullen. Zijn visie is heel specifiek als het gaat om welke voedingsstoffen essentieel zijn, uit welke bron ze moeten komen en in welke vorm.

Bij klachten raadt Anthony specifieke protocollen aan (meer daarover in zijn boek Medical Medium). Maar er zijn supplementen die volgens hem essentieel zijn voor iedereen, ook voor mensen die geen klachten hebben.


Welke supplementen beveelt Anthony William aan?Anthony William over het gevaar van visoliesupplementen


Supplementen op basis van visolie zitten tegenwoordig boordevol kwik. Daarom kun je ze volgens Medical Medium Anthony William beter laten staan. Anorganisch kwik is namelijk giftig en kan virussen en bacteriën voeden en versterken. Het mineraal kan de werking van organen verstoren doordat het vrij gemakkelijk kwetsbare organen bereikt en de bloed-hersenbarrière kan passeren.

Het gebruik van reguliere viloliesupplementen vormt dus eerder een belasting voor het lichaam. In plaats daarvan zouden wij het beste plantaardige omega-3 supplementen kunnen gebruiken op basis van algen. Bijvoorbeeld het Marine Phytoplankton dat op Nederlandse bodem gekweekt wordt in zuiver oerzeewater.


Algen


Ook als het gaat om een multivitamine pleit Anthony William voor een algen supplement. In tenenstelling tot reguliere multivitaminen zitten micro-algen zoals spirulina en plankton boordevol bioactieve voedingsstoffen.

Adaptogene kruiden zoals brandnetel

Wilde kruiden zitten boordevol vitaminen, mineralen en phytonutrienten. Ze hebben bijzondere eigenschappen en vormen een van de 4 pijler van het Medical Medium dieet. Adaptogene kruiden zoals brandnetel en Jiaogulan zijn in het bijzonder zeer krachtig. Deze worden aanbevolen als thee of als tinctuur.

Een vloeibaar zink supplement

Het mineraal zink is volgens Anthony William een van onze beste vrienden. Het is een antioxidant en ondersteunt het immuunsysteem. Het is ook goed voor het geheugen zorgt voor evenwichtigheid bij stresssituaties. Daarnaast draagt het bij aan de aanmaak van weefsels en speelt het een rol bij eiwitsynthese zoals DNA.

Met het juiste zink supplement hoef je je volgen Anthony William geen zorgen te maken dat het mineraal kopen aan het lichaam onttrekt. Hij maakt onderscheid tussen toxische koper en het essentiële sporenelement koper. Een zuiver en hoogwaardig vloeibaar zink supplement zoals het Phyto Mineralencomplex zou volgens William het beste zijn. Het bevat zink in de meest natuurlijke vorm en daarnaast nog ruim 80 andere essentiële mineralen en sporenelementen.

Goed opneembare vitamine B12

Volgens Medical Medium heeft vrijwel iedereen tegenwoordig een vitamine B12 tekort en dat is geen goede zaak. De vitamine draagt namelijk bij aan een normale psychologische functie, normale werking van het zenuwstelsel en immuunsysteem en normale vorming van rode bloedcellen. Een tekort kan dus een heleboel klachten tot gevolge hebben.

Niet zo gek dat William de inname van een hoogwaardig vitamine B12 supplement aanbeveelt. Volgens hem zijn Adenosylcobalamine en methylcobalamine de beste vormen van deze vitamine omdat ze niet alleen beter worden opgenomen dan de andere vormen maar ook meerdere functies vervullen ten opzichte van mindere varianten.


Vitamine C


Er zijn vele vormen van vitamine C die de gezondheid allemaal op een ander manier ondersteunen. Een gevarieerd dieet is dus belangrijk want vrijwel alle groenten en fruit bevatten enige vitamine C. Maar omdat deze vitamine zó belangrijk voor ons is en het niet door ons lichgaam kan worden aangemaakt beveelt Medical Medium een hoogwaardig vitamine C supplement aan.


Plantaardige probiotia


Vers geoogste biologische groenten bevatten micro organismen die heilzaam zijn voor de spijsvertering. Maak dus vooral gebruik van de probiotica uit eigen moestuin. Maar wanneer deze niet beschikbaar zijn beveelt Anthony William een goede plantaardige probiotica aan.


Alleen groenten en fruit?


Heel veel mensen geven er de voorkeur aan om al hun mineralen en vitaminen gewoon uit groenten en fruit te halen. Dat is heel logisch want daar zouden ze in een ideale situatie ook vandaan moeten komen. Maar de meeste mensen hebben de afgelopen decennia op een ongezond dieet geleefd en daarmee een tekort aan voedingsstoffen opgebouwd dat volgens William niet zomaar in te lopen is. Vandaar dat hij hoogwaardige suppletie aanbeveelt.


Tot slot

Bovengenoemde voedingsstoffen zijn volgens Anthony William een basis als het gaat om het ondersteunen van de gezondheid. Daarmee kom je dus een heel eind als je dagelijks alle essentiële voedingsstoffen binnen wilt krijgen. Meer informatie over het ondersteunen van je gezondheid kun je vinden in de boeken van Medical Medium.

Disclaimer: raadpleeg bij twijfel altijd eerst een arts of professional.
 

Reacties