Aarden, wat is het en waarom is het zo belangrijk?

Aarden, wat is het en waarom is het zo belangrijk?

Aarden, wat is het en waarom is het zo belangrijk?

Aarden, wat is het en waarom is het zo belangrijk?

Geplaatst op 4-3-2024 door Felicious
Ken je het rustgevende gevoel van welbehagen wanneer je met blote voeten door het gras of over het strand loopt? Alle spanning lijkt je lichaam uit te stromen, je hoofd wordt kalmer en je ervaart frisse nieuwe energie in je lichaam. Dat is het gevolg van aarden, het contact van je fysieke lichaam met het oppervlak van de aarde.

Het oppervlak van de aarde bruist namelijk van de natuurlijke zonne-energie die wij net zo hard nodig hebben als zuurstof en water. Via direct contact van de voeten of handen stroomt deze vanzelf ons lichaam binnen en dat houdt ons gezond en in balans.

Studies hebben aangetoond dat aarden meteen stress en ontstekingen vermindert, vrije radicalen neutraliseert en het zelf helend vermogen van het lichaam activeert.

 

Onderzoek door Clint Obert

Dit principe is uitgebreid onderzocht door Clint Obert, de grondlegger van aarding. In zijn werk bij een kabelmaatschappij leerde hij dat het essentieel is om kabels en elektriciteitsnetwerken te verbinden met de aarde. Geldt dat dan niet ook voor ons? Obert zag verband tussen het moment dat de gezondheid van de mensen drastisch achteruit ging en het moment dat wij schoenen met synthetische zolen begonnen te dragen.

"De mens hoort verbonden te zijn met de grote hoeveelheid elektronen aan de oppervlakte van de aarde, het moderne leven ontkoppelt ons daarvan."  – Clint Obert

 

Waarom is aarden zo belangrijk?

Mensen zijn bio elektrische wezens en wanneer wij aarden reguleert ons elektrische systeem net zoals de lading van bliksem wordt afgevoerd. De elektrische lading in het lichaam wordt afgevoerd naar de aarde en de gezonde energie van de aarde zelf stroomt ons lichaam in. Wij worden als het ware gelijkgesteld met de aarde zelf.

Maar zonder aarding raakt ons systeem verstoord. In de huidige maatschappij zijn wij namelijk constant omringd door elektromagnetische straling van onze moderne apparaten. En wanneer wij niet goed geaard zijn wordt deze door ons systeem geabsorbeerd. Het lichaam is dan niet in staat de lading af te voeren en dat verstoort onze elektrische balans. Vergelijkbaar met de manier waarop een ongegrond radiosignaal het vliegverkeer kan verstoren.

Het natuurlijke systeem van het aardoppervlak neutraliseert de lading.

 
De rol van onze schoenen

Naast de grote hoeveelheden straling zijn onze schoenen ook niet zo gezond voor ons. Vroeger liepen de mensen grotendeels op blote voeten of schoeisel van dierenhuiden en sliepen op de grond. Daardoor bleven wij verbonden met de aarde. Maar met de komst van synthetische schoenen zijn wij geïsoleerd geraakt van de natuurlijke uitwisseling met/helende werking van het aardoppervlak.
 

Hoe werkt aarden?

De aarde werkt als het ware als een grote batterij die steeds door de zon opgeladen wordt. Het aardoppervlak zelf is negatief geladen en de onderste laag van de atmosfeer heeft een positieve lading en wordt geïoniseerd door de stralen van de zon. De zon spuwt elektronen uit die de ionosfeer steeds opladen, hierdoor is er een overvloed aan vrije elektronen aanwezig op het aardoppervlak.

Wanneer je met blote voeten op de aarde staat verzamelt je lichaam deze elektronen van de zon.


Waarom hebben wij elektronen nodig?

Het aardoppervlak is een elektrische geleider met een overvloed aan vrije elektronen, daardoor wordt het potentieel voor een negatieve lading in balans gehouden. Ons lichaam is ook een geleider en stelt zich tijdens het aarden opnieuw gelijk met het aardmagnetisch veld. Zo stabiliseert de elektrische omgeving voor ieder orgaan, de weefsels en de cellen. Het menselijk lichaam heeft dus elektronen nodig om een gebalanceerde elektrische lading te behouden en in balans te blijven.

“Grounding the human body to the Earth normalizes the functioning of all of the body's systems — the body utilizes the earth’s electrical potential and free electrons to maintain its internal electrical stability, normalizing all of its self-regulating and self-healing systems.” – Clint Obert

 

De voordelen van aarding

Stress reductie

Studies hebben aangetoond dat aarding meteen het parasympatisch zenuwstelsel activeert en vrije radicalen geneutraliseerd. Deelnemers geven dan ook aan minder stress te ervaren en beter te kunnen slapen. De hoeveelheid ontstekingen en pijn in het lichaam nemen af.

Invloed op de processen in het lichaam

Aarden gedurende de nacht heeft volgens onderzoek zelfs nog meer voordelen. Het opbouwen van ongezonde mineralen vermindert, aarden bevordert het schildklier stimulerende hormoon, het stresshormoon cortisol reguleert en depressie en slapeloosheid nemen af. Tevens worden de glucose en immuun reactie gereguleerd.

Aarden en cardiovasculaire ziekten

Onderzoek toont ook aan dat regelmatig fysiek contact tussen het menselijk lichaam en het oppervlak van de aarde het risico op cardiovasculaire ziekten verlaagt.

 

Aarden geeft welzijn en een stevige basis

Naast herstel en het stimuleren van de zelfregulerende processen in het lichaam, is aarden ook essentieel voor ons algehele welzijn en onze spirituele ontwikkeling.

"Zelf ervaar ik een gevoel van thuiskomen, stabiliteit en een stevige basis in mijn leven. Ook merk ik dat ik steeds meer als mijzelf in het leven kan staan wanneer ik dagelijks even met mijn blote voeten “incheck bij de aarde”.

Hoe hectisch of druk mijn leven op dat moment ook is, dankzij aarding ervaar ik steun en een gevoel van gedragen worden. Alsof moeder aarde mij de energie geeft die ik nodig heb om mijn uitdagingen aan te gaan en weer in contact brengt met mijn intuïtie.
Volgens mij is aarden daarom niet alleen een manier om de gezondheid van te verbeteren, maar ook om contact met de overvloed van de aarde te herstellen."- Loura

Hoe kun je aarden?

Aarden kan door simpelweg met blote voeten op de aarde te staan of lopen. Ook zijn er speciale aarding producten op de markt zoals aardingsmatten, dekens en zelfs schoenen die de voeten middels koper met de aarde verbinden (let daarbij wel op dat je kiest voor een product van zeer hoge kwaliteit).

Om jezelf snel in balans te brengen kun je ook deze aardingsoefeningen doen, of ontdek voeding met een aardende werking.

Bronnen
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3265077/ 

https://www.youtube.com/watch?v=44ddtR0XDVU&t=1763s (aanrader)
https://www.ultimatelongevity.com/earthing-grounding/clint-ober.shtml

Auteur: Felicious

Reacties