Aarden met voeding

Aarden met voeding

Aarden met voeding

Aarden met voeding

Geplaatst op 4-3-2024 door Felicious
Aarden kun je ook ondersteunen met voeding. Fysieke voeding uit de natuur verbindt ons letterlijk met de aarde. Maar het maakt ons ook een beetje zwaarder en “aardser”. Denk maar aan het rustgevende gevoel dat een voedzame maaltijd kan geven. Met onze voeding nemen wij een beetje van de energie van de aarde in ons op.

De frequentie van de aarde is namelijk lager dan die van de fijnstoffelijke/kosmische energieën en als wij eten nemen wij een beetje van deze grofstoffelijke frequentie op in ons lichaam. Je zou kunnen zeggen dat gezonde fysieke voeding een manier is om die hogere energieën te integreren in het fysieke lichaam dat verbonden is aan de energie van het aardoppervlak.


Maar uit het werk van Anthony William (Medical Medium) blijkt dat sommige voeding ons specifiek kan helpen om te aarden. Hij beschrijft dit in zijn boek Life Changing Foods.
 

Aarden en de darmflora

Mensen functioneren op een negatieve elektrische lading. Net zoals ons lichaam hebben ook de bacteriën in onze darmen een bepaalde lading. Bacteriën die goed voor ons zijn hebben een negatieve lading en schadelijke bacteriën een positieve lading. De aanwezigheid van parasieten en schadelijke bacteriën zuigen met hun positieve lading dus energie uit het lichaam weg. Je batterij loopt als het ware leeg en je hebt aarding nodig om deze disbalans te herstellen.

Van knoflook zegt Medical Medium dat het de eigenschap heeft om de positief geladen bacteriën te verwijderen en de goede in tact te laten. Knoflook zou dus kunnen helpen bij het aarden door de elektrische balans in de darmen te herstellen.

 

Vrije radicalen en een teveel aan positieve lading

Een teveel aan positieve lading in het lichaam kan ook ontstaan door vrije radicalen. Dat zijn moleculen die een elektron missen en zich daardoor instabiel gedragen. Ze zijn van een negatieve naar een positieve lading overgegaan. Antioxidanten werken in het lichaam door vrije radicalen onschadelijk te maken.
 

Aarding in emotioneel opzicht

Soms reageren wij vanuit een emotionele trigger. Dan is onze reactie heftiger dan de situatie om ons heen van ons vraagt. Dat gebeurt wanneer wij geraakt worden in een emotionele wond, die bevinden zich in het buikgebied. Medical Medium vertelt dat vijgen de verbinding tussen buik en hoofd herstellen waardoor wij op een meer geaarde manier kunnen handelen in het dagelijks leven.

Op eigen benen staan

In spiritueel opzicht is aarden iets wat tijdens onze jeugd plaatsvindt. Wij incarneren dan in het lichaam op aarde en gaan op eigen benen staan in onze eigen autonomie. Helaas gebeurt dat niet altijd op de juiste manier. Gewone aardappels zouden volgens MM helpen om hierin te centreren.

Ook andere wortelgroenten zoals rode bieten en wortels kunnen een aardend effect hebben, ze groeien immers ín de aarde. Kliswortel zou met haar lange wortels de specifieke eigenschap hebben om de gronding van de lever te herstellen wanneer die uit balans is.

Mineralen als geleider

Mineralen werken als een geleider voor elektrische energie en de impulsen van het zenuwstelsel. Deze stoffen helpen dus om de vrije stroom van energie tussen de aarde en het menselijk lichaam te bevorderen, daarom zijn ze belangrijk bij het aarden. Zee groenten bevatten veel mineralen en zouden ook de rustgevende eigenschappen van de oceaan in zich dragen. Een goede bron van mineralen is bijvoorbeeld het Phyto Mineralencomplex. Magnesium helpt bij het kalmeren van het zenuwstelsel.

Voedingsmiddelen die aarden zijn dus

  • Knoflook
  • Wortelgroenten zoals kliswortel
  • Gewone aardappels
  • Vijgen
  • Zee groenten zoals kelp en dulse
  • Magnesiumolie


Het verbouwen, oogsten of plukken van je eigen groenten en fruit is natuurlijk ook een goede manier om te aarden. Op dat moment verbindt je je niet alleen met het oppervlak van de aarde maar ook met je eigen voedsel.

Bron: Life Changing Foods van Medical Medium

Bij het kiezen van de juiste voeding voor jou is het belangrijk dat je luistert naar de behoeften van je lichaam op dat moment. Maar Medical Medium leert ons wel begrijpen waarom sommige voeding ons precies geeft wat wij nodig hebben.

Auteur: Felicious

Reacties