GRATIS VERZENDING VANAF €29,-
€15,00
Excl. BTW: €13,76
- Excl. BTW:
- €13,76
- Model:
- 090550
- Levertijd:
- 1-2 werkdagen
Volgens ayurveda brengt ghee de Pitta- en Vata-dosha in balans en verhoogt het ojas en sattvic guna.
Gezonde smaakmaker
In kleine hoeveelheden is ghee volgens ayurveda goed voor de spijsvertering. Ideaal voor koken en bakken.Ghee intensiveert de smaak van gestoofde groenten. Specerijen of chapati’s die in een klein beetje ghee worden geroosterd of gebakken zijn heerlijk en een verrijking van het menu.
Biologische ghee heeft een licht nootachtige, lekkere smaak en bevat korte en middellange ketenvetzuren, waaronder butyraten.
Zuivere kwaliteit van biologische ghee
• Biologisch gecertificeerd• Geen kleurstoffen, smaakstoffen en additieven toegevoegd
• Ayurvedisch alternatief voor boter, olie en vet
• Vrij van giftige zware metalen
• Lactose-, suiker- en glutenvrij
Bijdrage aan de gezondheid
Ghee is rijk aan vetoplosbare vitamines zoals vitamine A, E en D. het bevat gezonde vetten.Ghee heeft de volgende eigenschappen
- Zoete smaak (Madura Rasa)
- Het stopwisselingseffect is ook zoet
- Brengt volgens de Ayurveda de Vata- en Pitta-Dosha in balans
Ghee volgens de Ayurveda
Binnen de Ayurveda staat biologische ghee erom bekand dat het de 7 weefsels (Sapta-dhatu’s) opbouwt. Ghee is een van de bekendste vetten binnen de Ayurveda. Het bevordert spijsverteringsvuur (agni), levenskracht (ojas), Kapha en Medas.Biologische ghee verhoogt Rasa (lichaamsvocht).
Ghee is een yogivahi of katalysator voor de diepere weefsels (Sapta-dhatu’s).
Het gebruik van biologische ghee
Het kan worden gebruikt om te koken, te braden, te bakken, te stoven en te stomen, maar ook voor de dagelijkse consumptie bij de maaltijd. Traditioneel worden in de Indiase ayurvedische keuken specerijen vóór het koken kort geroosterd in ghee, zodat hun volle aroma tot ontwikkeling kan komen.Tip: Voor degalijks gebruik kun je ook 1-2 theelepels ghee door warme melk roeren.
Bijzonderheden van onze grondstoffen en hun verwerking
Wij bieden een zuivere koe-ghee zonder gebruik van chemische hormonen. Deze ghee ondergaat een strenge fysisch-chemische analyse en microbiologische tests.Voedingswaarden en samenstelling
Maharishi Ayurveda Biologische Ghee bevat pure koei-ghee gemaakt van koemelk.Voedingswaarde |
/ 100 g |
% RI* |
Energie |
3761 kJ |
45 |
Vet |
99,5 g | 142,1 |
waarvan verzadigd vet |
62,5 g | 312,5 |
Koolhydraten | < 0,5 g | 0,0 |
waarvan suikers | < 0,5 g | 0,0 |
Eiwitten | < 0,5 g | 0,0 |
Zout | <0,0005 g | 0,0 |
Opmerking: Ghee kan bij kamertemperatuur gedeeltelijk vast en ook vloeibaar zijn.
Inhoud: 500 g