Ghee (botervet) bio 500ml

GRATIS VERZENDING VANAF €29,-

15,00

Excl. BTW: €13,76

Excl. BTW:
€13,76
Model:
090550
Levertijd:
1-2 werkdagen

Nog niet beoordeeld
Beoordeel
Bestellen

Omschrijving
Maharishi Ayurveda Ghee (geklaarde boter) is zuivere biologische koe-ghee die gezonde vetten bevat en een geweldige voedingsbron voor het lichaam is. Ghee neemt een speciale plek in binnen ayurveda en wordt zelfs als heilig beschouwd. Koe-ghee staat in ayurveda bekend als ‘amritam’ en ayurveda raadt aan het dagelijks aan voedsel toe te voegen.

Volgens ayurveda brengt ghee de Pitta- en Vata-dosha in balans en verhoogt het ojas en sattvic guna.

Gezonde smaakmaker

In kleine hoeveelheden is ghee volgens ayurveda goed voor de spijsvertering. Ideaal voor koken en bakken.

Ghee intensiveert de smaak van gestoofde groenten. Specerijen of chapati’s die in een klein beetje ghee worden geroosterd of gebakken zijn heerlijk en een verrijking van het menu.

Biologische ghee heeft een licht nootachtige, lekkere smaak en bevat korte en middellange ketenvetzuren, waaronder butyraten.

Zuivere kwaliteit van biologische ghee

•    Biologisch gecertificeerd
•    Geen kleurstoffen, smaakstoffen en additieven toegevoegd
•    Ayurvedisch alternatief voor boter, olie en vet
•    Vrij van giftige zware metalen
•    Lactose-, suiker- en glutenvrij

Bijdrage aan de gezondheid

Ghee is rijk aan vetoplosbare vitamines zoals vitamine A, E en D. het bevat gezonde vetten.

Ghee heeft de volgende eigenschappen
  • Zoete smaak (Madura Rasa)
  • Het stopwisselingseffect is ook zoet
  • Brengt volgens de Ayurveda de Vata- en Pitta-Dosha in balans

Ghee volgens de Ayurveda

Binnen de Ayurveda staat biologische ghee erom bekand dat het de 7 weefsels (Sapta-dhatu’s) opbouwt. Ghee is een van de bekendste vetten binnen de Ayurveda. Het bevordert spijsverteringsvuur (agni), levenskracht (ojas), Kapha en Medas.
 
Biologische ghee verhoogt Rasa (lichaamsvocht).

Ghee is een yogivahi of katalysator voor de diepere weefsels (Sapta-dhatu’s).

Het gebruik van biologische ghee

Het kan worden gebruikt om te koken, te braden, te bakken, te stoven en te stomen, maar ook voor de dagelijkse consumptie bij de maaltijd. Traditioneel worden in de Indiase ayurvedische keuken specerijen vóór het koken kort geroosterd in ghee, zodat hun volle aroma tot ontwikkeling kan komen.

Tip: Voor degalijks gebruik kun je ook 1-2 theelepels ghee door warme melk roeren.

Bijzonderheden van onze grondstoffen en hun verwerking

Wij bieden een zuivere koe-ghee zonder gebruik van chemische hormonen. Deze ghee ondergaat een strenge fysisch-chemische analyse en microbiologische tests.

Voedingswaarden en samenstelling

Maharishi Ayurveda Biologische Ghee bevat pure koei-ghee gemaakt van koemelk.
 
 Voedingswaarde

 / 100 g

 % RI*

 Energie

  3761 kJ
  889,5 kcal

  45

 Vet

  99,5 g   142,1

 waarvan verzadigd vet

  62,5 g   312,5
 Koolhydraten   < 0,5 g   0,0
 waarvan suikers   < 0,5 g   0,0
 Eiwitten   < 0,5 g   0,0
 Zout   <0,0005 g   0,0
*Referentie inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/2000 kcal)

Opmerking: Ghee kan bij kamertemperatuur gedeeltelijk vast en ook vloeibaar zijn.

Inhoud: 500 g
Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder